5 Ocak 2012 Perşembe

Çoban çökerten,panax,yulaf





Bitkicell PANAX 

Çok Panax var fakat Bitkicell PANAX kalieli,naturel ve MARKA






12 yaş altındaki kişilerin, hamile ve emziren annelerin kullanmaması ve insüline bağlı diyabet hastalarının doktor kontrolünde kullanmaları tavsiye edilir. İçeriğindeki bitkilsel bileşenlere özel olarak alerjisi olan kullanıcılarda deride dökünütü, kaşıntı, kızarıklık ve miğdede yanma yapabilir. Bu ve benzeri tepkimelerle karşılaşan kullanıcıların kullanımı durdurmaları tavsiye edilir.





Günde 2 kere sabah akşam 2' şer kapsül aç karnına, ya da sabah, öğle, akşam yemeklerden yarım saat önce 1 (bir) kapsül bir bardak su ile yuturulur. Miğde öz suyu yardımıyla miğdede kolayca çözünen jelatin kapsüller bu erime işleminin ardından kana karışır ve etki mekanizması devreye girer.

Tribulus Terrestiris:
 Tek yıllık, çiçekli bir bitkidir. Dünyanın birçok yerinde doğal olarak yetişir. Genellikle bahçelerde yabani ot olarak bilinmektedir. Hindistan ve Afrikada bol miktarda yetişmektedir. Toprak üzerine yatık olarak bulunur. Yaprakları bileşik, 10-16 yaprakçıklı olup, çiçekleri küçük ve açık sarı renklidir. Meyveleri 10 mm kadar çapında ve boynuz şeklinde sivri uçlara sahiptir. Kökleri alkaloid, resin, azot ve sabit yağlar; meyveleri %5 yağ, peroxidase, diastase, az miktarda glikosid resin, proteinler ve inorganik maddeler içerir. Protein yüzdesi yaklaşık %10-11 civarında olup; altısı temel olmak üzere ondört amino asit içerir. Sap ve gövdesi nişasta, fructose ve sucrose açısından zengindir.



  1. Çoban çökerten faydaları

    çoban çökerten otu çoban çökerten faydaları çobançökerten faydaları zararları deve otu,çoban çökerten, faydaları, kullanımı, yan etkileri, nedir, yulaf, zararları, otu zararları, bitkisi



    Demir dikeni,çakır dikeni.deve çökerten,çarık dikeni de denir.Avustralya kökenli olan bu bitkinin bazı türleri Asya, Afrika ve Amerika’da da yetişmektedir. Tek yıllık yabani bir bitkidir.Yere yatık olarak büyür ve sarı çiçekleri vardır. Bitkideki etken maddler: köklerinde azot, sabit yağlar, alkaloit, resin; sap ve gövdesinde fructose, sucrose, nişasta, meyvelerinde; protein, yağ, diastase, glikosid resin bulunur. Ayrıca carboline saponin, steroidal saponinler bitkiden değişik yöntemlerle ayrıştırılrak elde edilen bitki karışımlarında standart hale getirilir.

    ÇOBAN ÇÖKERTEN’ NİN ETKİLERİ

    Erkeklerde antrapoz belirtilerini azaltıcı
    Erkeklerde testesteronu arttırıcı, dengeleyici ve normal seviyesini koruyucu
    Erkeklerde sperm sayısı,miktarı ve haraketliliğini artırıcı.
    Şeker ve damar tıkanıklığında etklidir.
    Böbrek çalıştırır ve taş düşürüdür.
    İdarar söktürücüdür.
    Cinsel güç arttırıcı.
    Vücüt direncini arttırıcı.
    Yüksek tansiyonu normal seviyeye çeker.
    Kadınlarda yumurtlama problemlerine karşı kullanılılır.

    KULLANIM ŞEKLİ
    Çoban çökertenin 30-60 günlük kullanımı tavsıye edilir.
    Kurutulmuş yaprak ve çiçek karışımlarından bir tutam alınır üzerine 1 su bardağı kayanmiş su atılır.10 dk demlendirilir. Suzulerek içilir.

    NOT:
    Tansiyonu düşük olanlar kullanmamalıdır çok güçlü tansiyon düşürücü etkisi vardır. 












6 yorum:

  1. Çoban Çökerten Türk'iyenin her yerinde çokça bulunur.bunuda belirtseydiniz ne iyi olurdu.

    YanıtlaSil
  2. Babam aldı kullanıyor çok memnun kaldı aynı rahatsızlık Bende de var bir kutu denemem için verdi bugün bir kapsül aldım fakat bende mide bulantısı yaptı bu ilacın yaş kadın erkek ayrımı varmı babama iyi geldi ama bana hayır ne yapmam gerek dönerseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  3. Çoban çökerten fazlası zararlimi

    YanıtlaSil
  4. Bendede mide bulantısı yapıyor birde böbreğim ağrıyor icince kestim bugün bitkiyi iravana pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım

    YanıtlaSil
  5. Kolesterol yüksek ligi için nasıl kulanmak gerek

    YanıtlaSil
  6. Arkadaşlar mide de sorun oluşursa yemeklerde 1 saat sonra alabilirsiniz. Doğal şifa evi.

    YanıtlaSil